הכירו את המתכונים המנצחים לפנקייק

pancakes-2291908_1920

על מה נדבר במאמר זה?

מי מאיתנו לא אוהב פנקייק טוב? בעולם המערבי הפנקייק מהווה דוגמא למזון נחמה מושלם ובמיוחד כאשר הוא מוגש לארוחת בוקר. הסיבה לכך שהפנקייק הוא כל כך מענג הוא הטעם שלו. הוא אוורירי, מתוק במידה הנכונה ואפשר לאכול אותו עם מגוון רחב של תוספות מתוקות ומפתיעות. ניתן לומר כי מדובר על מאכל שכל בני המשפחה יכולים לאהוב ולאכול יחדיו, החל מילדים קטנים וכלה באנשים בוגרים.

אז למה דווקא פנקייק?

כאמור, מדובר על מאכל מפנק מאוד שאין כמעט אדם שלא אוהב. מעבר לעובדה שהוא מפנק וטעים, הוא גם מאוד קל להכנה ומעבר לכך, ניתן להכין אותו בווריאציות רבות. כלומר, אדם שלא יכול לאכול מוצרי חלב בשל רגישות כלשהי או מכל סיבה אחרת, יכול להמיר במתכון את החלב הרגיל בחלב סויה, חלב שיבולת שועל או כל סוג של חלב אחר. מעבר לכך, אדם שרגיש לגלוטן, יכול להכין אותו מקמח תפוחי אדמה או כל קמח אחר שיתאים לו. כמו כן, ניתן להכין אותו עם ביצים או ללא ביצים, כך שניתן לומר שכל אדם יכול למצוא מתכונים לפנקייקים טובים וזאת בהתאם לטעמו האישי, מגבלות האכילה שלו ועוד.

מתכונים טובים לפנקייק

מיני פנקייק מיוגורט

מתכון לפנקייקים קטנים במרקם אוורירי וטעים שמכינים מקמח מלא ויוגורט. פנקייקים מצוינים לכל חובבי הבריאות.

מצרכים נדרשים:

חצי כוס של קמח מלא

חצי כוס של קמח לבן

כפית מלאה של אבקת אפייה

2 כפות גדושות של סוכר

גביע אחד של יוגורט

ביצה גדולה

רבע כוס חלב

כף שמן

חצי כפית של תמצית וניל.

איך מכינים?

בשלב הראשון יש לערבב את כל החומרים בקערה עם מטרפה עד שמתקבלת בלילה חלקה

בשלב השני יש לשמן מחבת רחבה בכף שמן וכאשר היא חמה לצקת את הבלילה באמצעות כפית.

לאחר כדקה כאשר מופיעות בועות קטנות בחלק העליון של הפנקייק יש להפוך צד ולהשאיר למשך חצי דקה נוספת.

מומלץ מאוד להגיש עם רוטב מייפל.

פנקייק תפוחים

מתכון לפנקייק תפוחים וקינמון אשר מכינים בצורה קלה. הוא מתאים מאוד לארוחת בוקר או סתם כשבא לאכול משהו טעים.

מצרכים נדרשים:

כוס פלוס כף אחת של קמח לבן

כפית ושליש אבקת אפייה

חצי כפית של אבקת קינמון

4 כפות של סוכר

ביצה

2 כפות שמן

כפית תמצית וניל

כוס מים

תפוח עץ מקולף ומגורר דק

כיצד מכינים?

מערביים את כל החומרים בקערה בהתאם לסדר הרשום.

בשלב השני משמנים מחבת ומחממים על להבה בינונית- נמוכה. חשוב מאוד להשתמש במחבת שלא נדבק. כאשר המחבת חמה יוצקים את הבלילה למחבת באמצעות מצקת ומטגנים עד שנוצרות בועות קטנות על פני הפנקייק. הופכים את הפנקייק לצד השני וממתינים עוד חצי דקה עד שמוציאים מהמחבת.

מתכון לפנקייק אפוי

אם אתם מעדיפים לחסוך את הטיגון של הפנקייק, המתכון הבא עבורכם:

המצרכים הנדרשים הם:

ביצה גדולה

3 כפות סוכר

3 כפות שמן

חצי כפית של תמצית וניל

כוס חלב או כוס מיץ תפוזים

כוס קמח תופח

אפשר להוסיף תוספות שונות כגון: מקופלת קצוצה, ממרח שוקולד, בננה קצוצה, תותים קצוצים, פירות יער קפואים ועוד.

כיצד מכינים?

בשלב הראשון יש לחמם תנור מראש ל180 מעלות ויש לשמן תבנית שקעים מסיליקון.

בשלב השני יש לערבב את כל החומרים בקערה בהתאם לסדר הרשום עד שמתקבלת תערובת נוזלית וחלקה.

לאחר מכן יוצקים כף מלאה מהתערובת לכל שקע, מפזרים תוספות שבחרתם ומכניסים לתנור החם למשך 10 דקות עד שהקיסם יוצא יבש.

 

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
אולי יעניין אתכם